Begonnen met slechts één machine 100 jaar geleden, heeft Blastrac nu een portfolio vol machines voor de voorbereiding en het onderhoud van vloeren en andere oppervlakken.
In 1906 werd het Amerikaanse bedrijf opgericht in de Verenigde Staten. Deze voorloper van Blastrac creëerde een naam voor zichzelf met de stationaire straalmachine. Een statische grote machine met een aantal wielen die het shot op de te bewerken oppervlakken gooiden, dit was destijds een alternatief voor het luchtstralen dat in de lucht was. Dit proces gaf een aanzienlijke productietoename voor de industrie, vooral in gieterijtoepassingen.

In 1978 werd de eerste draagbare straalmachine uitgevonden. Het Amerikaanse bedrijf verkocht zijn eigen lijn van straalmachines onder de merknaam Blastrac, het bedrijf werd al snel marktleider. In de jaren 80 startte Blastrac zijn eigen productie van oppervlaktebehandeling en onderhoudsmateriaal in Europa.

In 2004 werd de Blastrac organisatie gecentraliseerd in Nieuwegein, Nederland. In Nieuwegein zit ook het hoofdkantoor van Blastrac Europa gevestigd. Alle bedrijfsprocessen, zoals financiën, logistiek, R & D, acquisitie, verkoop, marketing en productie, zijn daarom gecentraliseerd onder één dak. Dit geeft Blastrac het voordeel van korte organisatielijnen, betere communicatie en meer flexibiliteit.

In 2005 werd Blastrac een afzonderlijk bedrijf met verkoopkantoren in Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

In 2006 opende Blastrac een eigen productiecentrum met een afdeling voor productie, verkoop en logistiek in Polen.

Sinds 2008 is Blastrac aan het uitbereiden met nog meer verkoop- & servicekantoren in en buiten Europa.

Momenteel is Blastrac een multinationale organisatie die wereldwijd ongeveer 450 mensen tewerkstelt. Verder heeft Blastrac een wereldwijd netwerk van meer dan 70 dealers over de hele wereld. Met zijn unieke productielijn heeft de organisatie de afgelope jaren een enorme geografische uitbreiding gekend. Er wordt rekening gehouden met verschillende nieuwe markten.

Met meer dan 50 verschillende in eigen huis geproduceerde machines heeft Blastrac het grootste assortiment oppervlaktebehandelingsmachines dat op de markt verkrijgbaar is. Door onze verkoop- & servicekantoren verspreid over de hele wereld kan Blastrac overal leveren, service verlenenen en trainen.

Door ons grote assortiment en lange geschidenis is Blastrac een gevestigd merk in verschillende industrieën over de hele wereld. Met jarenlange ervaring zullen onze lokale Blastrac teams graag:

  • Al uw vragen beantwoorden over onze oppervlaktevoorbereidingstechnologieën
  • Geven van advies over een specifiek oppervlakvoorbereidingsproject
  • Adviseerd u graag over specifieke gereedschappen en accessoires om het beste uit uw machine te halen
  • Traint u en voert demo’s uit bij een van onze verkoop- & servicekantoren of bij een lokaal werk
  • U helpen bij het vervangen van uw oude en versleten reserveonderdelen en accessoires