DEZE MACHINE IS EEN VOLLEDIG ZELFSTANDIGE STRAALMACHINE DIE IDEAAL IS OM DE MACRO- EN MICROSTRUCTUUR VAN DE WEG EN DE LANDINGSBAAN TE REGENEREREN.

De Blastrac 2-45DTM straalmachine is het werkpaard van de horizontale straalmachinelijn. De 2-45DTM is volledig zelfstandig en is ideaal voor specialisten op het gebied van oppervlaktevoorbereiding, die werkzaamheden met beperkte stilstandtijd uitvoeren, zoals: Wegen, snelwegen, start- en landingsbanen, bruggen, fietspaden en hellingen. De 2-45DTM is een straalmachine die “turn key” wordt geleverd en is zeer gebruiks- en milieuvriendelijk. Blastrac is de meest ervaren fabrikant van apparatuur voor het stralen van wegen en start- en landingsbanen wereldwijd. Onze 2-45DTM is de best mogelijke en meest kosteneffectieve en efficiënte oplossing om de macro- en microstructuur van weg- en baanoppervlakten te regenereren. Door de hoge prestaties en betrouwbaarheid is het mogelijk om een oppervlak tot 3000 m² per uur te behandelen op wegen en start- en landingsbanen.

2-45DTM TECHNISCHE GEGEVENS

KABINE

Alle belangrijke processen worden uitgevoerd door de machinebestuurder, die werkt vanuit een gesloten kabine waaruit hij alles kan bedienen, met een gebruiksvriendelijk touchscreen. Elke operationele functie van de straalkop kan worden gemanipuleerd door de combinatie van een touchscreen en een joystickpaneel. Dit systeem is ontworpen om de bediening van dit totaalconcept zo eenvoudig mogelijk te maken. Zodra alle instellingen, bijvoorbeeld de rijsnelheid en de straaldruk, zijn ingesteld op de perfecte stand voor het te behandelen oppervlak, is het een kwestie van 2 knoppen indrukken en dan begint de truck te rijden en te stralen zoals de vorige instelling.

TRANSPORT

Gespecialiseerde aannemers kunnen met alle apparatuur, personeel en benodigdheden veilig naar het werk rijden in een voertuig. Alle besturingen, stofafscheiding, reserveonderdelen, verbruiksartikelen en straalkop, zijn beschermd in een gesloten vrachtwagencarrosserie. Het eerste wat u moet doen is de Blastrac 2-45DTM straalkop lossen, die wordt opgeslagen en vastgezet door een wielvergrendelingssysteem, zware ladingbanden en riemen in de achterkant van de truck. Gebruik de laadklep, die speciaal is gemaakt voor zware ladingen en heen lange hefplaat met speciaal gereedschap heeft om de straalinstallatie vast te zetten. Zuigslangen zijn zeer eenvoudig te plaatsen door een zeer efficiënt opslag- en montagesysteem.

STOFBESTRIJDING

Bij het stralen van grote oppervlakken worden grote hoeveelheden puin geproduceerd, afhankelijk van het oppervlak, het beton of het asfalt en de vervuilingsgraad. De puinproductie kan variëren tussen 1 en 2 ton per uur. Door een geavanceerd magneetafscheidingssysteem is de 2-45DTM straalmachine in staat om het opgewekte stof automatisch te scheiden van het straal grit om het opnieuw te gebruiken. Wanneer het stof in de straalkop wordt afgescheiden, wordt het stof door een zeer krachtige stofzuiger, “De 2-45TDC”, via de aangesloten slangen weggezogen. Deze stofzuiger is uitgerust met 24 stuks speciaal ontworpen hoogwaardige Blastrac patronenfilters om het puin te scheiden voor verder intern transport. Door de nieuwe technologie die gebruikt wordt in dit nieuwe concept van de stofzuiger is het mogelijk om al het opgewekte afval direct in 2 Big Bag’s te transporteren. Dit is een continu proces, zelfs tijdens het verwisselen van de big bags blijft de straalkop zijn werk doen. In de achterkant van de truck is plaats voor 8 tot 10 stuks van 1 ton big bags, wat een werktijd van maximaal 8 uur betekent, zonder dat de straalproductie hoeft te worden gestopt.

VERBIND ZIJWAARTSE VERSCHUIVING & STRAALKOP

Als de straalkop eenmaal voor de adapteerplaat aan de voorzijde van de truck is geplaatst, hoeft u slechts vier hydrauliekslangen en één elektrische aansluiting aan te sluiten. Het snelkoppelingssysteem zorgt voor een eenvoudige en veilige aansluiting van de complete zijwaartse verschuiving en straalinstallatie op de adapteerplaat van de truck. Het enige wat nodig is, is om op een knop op het touchscreen te drukken en de verbinding te beveiligen met een zwaar schuifboutsysteem.

AUTOMATISCHE MAGNEETVEGER

Blastrac 2-45TBS is een volledig hydraulisch gestuurde automatische magneetveger. Voor gebruik in combinatie met de 2-45DTM truck gemonteerde straalinstallatie. De 2-45TBS is uitgerust met de nieuwste technologieën en veiligheidseisen zoals: Noodstopschakelaar (stopt alle hydraulische apparaten in de truckunit), twee achteraan gemonteerde flitslampen voor extra veiligheid en een rode reflectorsticker op de achterzijde voor extra veiligheid.

VEILIGHEID

De BLASTRAC 2-45DTM is uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van veiligheid. Er bevinden zich dodemansknoppen in de cabine en 2 stuks in de vrachtwagencarrosserie. Aan de voorzijde van de truck is een dubbele knipperlichtstang voor het verkeer dat in tegengestelde richting nadert. De nieuwste technologie van zwaailichten, die zich aan de achterkant van de vrachtwagencarrosserie bevindt, met verschillende patronen voor optimale veiligheid overdag en ’s nachts voor het verkeer dat van achteren nadert.

magnetic

MACROTEXTUUR

Macrotextuur is de ruimte of de leegte tussen de samengevoegde deeltjes. De textuurdiepte / macrotextuur van een asfaltverhardingsoppervlak zal normaal gesproken tussen 1.0mm tot 1.5mms liggen. Het is deze macrotextuur die ervoor zorgt dat het water van het oppervlak weg kan lopen en die in hoge mate bijdraagt aan de weerstand tegen slippen in natte omstandigheden. Stralen is een zeer kosteneffectieve, milieuvriendelijke en hoogwaardige technologie voor het verminderen van het gevaar van gladde snelwegen en start- en landingsbanen. Het verwijdert rubberafzettingen en brengt de macrostructuur van het oppervlak terug naar die van het aggregaatvermogen.

MICROTEXTUUR

Microtextuur is de fijne component van de oppervlaktetextuur die gevormd wordt door de kleine tussenruimten op het oppervlak van de aggregaten. Het is de belangrijkste factor die bijdraagt aan de grip of slipweerstand met de band, vooral bij lage snelheden. De microstructuur wordt gemeten door PSV met behulp van de Britse Pendulum Tester of met mobiele methoden zoals de Griptester of SCRIM. Stralen is de enige technologie die de Micro-Texture-waarden op het wegdek herstelt. Verbetering van de Micro-textuur met het straalproces is uiterst effectief. Het zal in alle gevallen het volledige voordeel van de PSV van het aggregaat volgens de oorspronkelijke eigenschappen terugbrengen.

2-45DTM OPTIES

00112/STHW1.4

20 M ZUIG SLANG Ø150MM

R900

B22055

MAGNEET R900

Abrasive

999-0460

STRAAL GRIT S460

Abrasive

999-0550

STRAAL GRIT S550

Abrasive

999-0660

STRAAL GRIT S660

E10693

CAMERA SYSTEEM

magnetic

2-45TBS-0010

AUTOMATISCH MAGNEET SYSTEEM

THG-2000

DRIE KOPSSCHUURMACHINE Ø2000 MM

E06918

BIG BAG 1.000 LITERS